Integrators

wat, waarom en welke

Brandsom is partner Een integrator is een software die jouw systemen (bijvoorbeeld: PIM, ERP, WMS) kan verbinden met meerdere marketplaces. Aan de hand hiervan kun je al je marketplace-gerelateerde zaken efficiënt bijhouden en optimaliseren. Vooral als je op meerdere marketplaces wilt verkopen, is het bijna noodzakelijk om gebruik te maken van een integrator. Op deze pagina leggen we uit op welke dingen je moet letten bij het kiezen van een integrator. Ga je liever direct in gesprek over de mogelijkheden? Klik dan op de knop hieronder.

Brandsom werkt samen met:

Integrators kiezen

Het kiezen van de juiste integrator is belangrijk. De overstapkosten kunnen namelijk hoog zijn. Bij Brandsom letten we op de onderstaande indicatoren bij het kiezen van de juiste integrator:

  • marketplace- en plugin-support
  • mogelijkheden m.b.t. content, voorraad, pricing en meer
  • de prijs van de integrator

brandsom_lightmetallic

Marketplace en Plugin-support

De belangrijkste vereiste voor elke integrator is natuurlijk dat hij compatibel moet zijn met de marketplaces waar jij op wilt verkopen en de systemen en plug-ins die je nu gebruikt. Zo hebben bijvoorbeeld ChannelAdvisor en Tradebyte een koppeling met Zalando. Informeer dus altijd bij de integrator of ze de gewenste koppelingen kunnen maken!

Mogelijkheden op het gebied van content, pricing en voorraad

Naast de hoeveelheid marketplaces en plugins, is het goed om te kijken naar de features van de integrators die je overweegt. Is prijsmarge belangrijk, dan is geautomatiseerde pricing een interessante feature. Ben je content-gericht, dan is het handig om een integrator te kiezen die helpt bij het optimaliseren van je productadvertentie

Kosten van een Integrator

De kosten van een integrator kunnen sterk verschillen. Dit is onder meer afhankelijk van de omzet van je marketplace business, de marketplaces waarop je producten wilt verkopen, en het aantal producten dat je aanbiedt.

Brandsom: de integrator specialist

Bij Brandsom hebben we ervaring met het integreren van merken met alle belangrijke integrators, waaronder: ChannelAdvisor, ChannelEngine, Productflow, EffectConnect, Vendiro en Tradebyte. Wij helpen je met:

  • het vinden van de juiste integrator
  • het koppelen van je systemen
  • het onboarden en mappen van je producten

Meer weten? Neem contact met ons op via contact@brandsom.nl, de contactknop of bel ons direct op +31(0) 30 227 05 20.

Rosefield integratie met ChannelEngine:
Tim over Brandsom

Brandsom heeft ons geholpen om ons assortiment in korte tijd, volledig en geoptimaliseerd live te krijgen op verschillende marketplaces. Dit is o.a. handig bij het aansluiten van nieuwe marketplaces of het onboarden van nieuwe collecties en producten.